Livets Hjälp

VÅR HISTORIA

Livets hjälp i Huddinge grundades den 15 mars 2021 för att hjälpa alla lokalt i Huddinge som har det tufft i livet och är ekonomiskt och socialt utsatta.


Sedan 13 december 2021 är vi en registrerad ideell förening.

VAD GÖR VI OCH VILKA ÄR VI?

Lokal hjälpgrupp


Som en lokal hjälpgrupp i Huddinge har vi endast möjlighet att hjälpa de som är folkbokförda i Huddinge kommun och har det svårt ekonomiskt.


Alla från hela världen är välkomna att hjälpa Huddingebor och vi uppskattar verkligen samarbeten med lokala företagare, tveka inte att höra av er om ni kan hjälpa oss att hjälpa.

Tradition/Extra insatser


Vid högtider försöker vi göra extra insatser, vid jul gör vi massor av aktiviteter; har hjärtegran och julbock i allas vår rabatt vid Huddinge station för att glädja alla, samlar in Julklappar, har Julmarknad, Jul-lotteri mm. Tradition helt enkelt! Vi genomför Livets hjälps stora Sommardag i Rådsparken där vi även sätter fokus på de som gjort något extra under året genom att dela ut Livets hjärta.

Akuta insamlingar


Under årets andra dagar ser vi till att bidra med t ex matpresentkort, frukt- grönt- och brödkassar samt ibland göra akuta insamlingar för livsviktiga ekonomiska frågor, t.ex. medicin, hyres, el och optiker samt tandvårdsbidrag eller faktiskt ett bidrag till något som en födelsedagspresent till ett barn eller studentfirande för en tonåring som annars skulle bli utan.

SAMARBETE

Genom våra samarbetspartners och lokala företagssponsorer, som är inom alla möjliga branscher, kan vi hjälps till med en väldigt massa olika saker, det vara allt från djurfoder, städhjälp, restaurangbesök, yoga, massage, frisör till leksaker och matvaror/matlådor mm mm.


Vill du som företagare hjälpa till? Skicka ett meddelande till info@livetshjalp.se eller kontakta en admin på Facebook.

MEDLEMMAR

Huvudhjälpen sker mellan alla våra medlemmar, allt från hjälp med tjänster, skänka och söka kläder, skor, möbler, vitvaror, leksaker, mat, djurtillbehör till att sätta upp en brandvarnare, montera möbler, rensa rabatten, bärhjälp, transport, jobb- och bostadstips, hantverkare, ja ni förstår, ALLT inom lagens gränser och Facebooks regler.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Kan jag bidra och ge gåva till er och ert fortsatta arbete och insatser löpande? Ja, givetvis, tusen tack, små som stora bidrag gör stor skillnad för många här i Huddinge. Swisha då till nr 123 2150 662 och märk med det du vill rikta din gåva och bidrag till.Du kan även bidra genom insättning via Bankgiro: 5795-4786


  • "MAT", vår Matpott där alla pengar går till matpresentkort för behövande på ICA Supermarket Kvarnen som ger 30% rabatt på alla korten som en del av vårt samarbetsavtal.
  • "BARN", vår Barnpott, som går till bl a födelsedagspresent, barn/träningskläder, fritidsaktiviteter, läger mm mm.
  • "NÖD" , vår Akuta Nödpott som går till allt från taxiresa till akuten, medicinutköp och varor till SL-biljetter för behövande att komma till jobbet, och ALLT där emellan.
  • Om det är andra insamlingar, beskrivs det då i inlägget och vad swishen ska "märkas" med.

Hur gör man för att få hjälp?

Fyll i nedan formulär så kontaktar vi dig!